Monday, February 14, 2011

Overnight @ Kelawar malam

Pada jumaat mlm sabtu yg lalu..kami berenam overnight di skitar Sunway Piramid , Icity, Uptown Shah Alam dan skitar Kuala Lumpur..Pada mulanya niat kami utk bermain bowling,mnonton wayang dan berkaraoke bagi mlepaskan tension2 blajar..tp yg mnjadi cuma 1 je plan kami..bermain boling..hehe..kami berenam aku,yeop,weji,nuar,ash dan fudin mnaiki kereta yg disewa oleh ash dan nuar..6 org 1 kereta?wow, nmpak sgt kami ni kurus2 blaka..haha..Dibawah ni antara gambar2 yg berjaya ditangkap oleh photografer2 yg tak bertauliah kami..hehe..apapun ENJOY !!Korang memang terbaik lah ! nanti plan lg ek kawan2 ??hehe















Bercakap mngenai Icity Shah Alam ni..tertanya2 jgak dlm hati aku sblum mnjejakkan kaki ke sini..best sgt ke tmpatnye?mnarik ke?smpai rmai org dtg dan bubuh gambar2 diorang kt icity ke dlm fb..tp bila aku dh smpai,aku rasa biasa2 je..xde mnarik sgt pun coz kbnyakan lmpunye bercorak sama je..apapun tmpat ni tetap mnarik utk dikunjungi..bukan snang tgk tmpat bnyak lmpu yg bewarna warni dan bercorak kan?hehe..Adios !

Phase Test

Sedar tak sedar sudah 6 minggu aku blajar di UNIKL BMI ni..Minggu ke 7 dh Phase Test..Mcm next week je?haha..Study punye study tp 1 habuk pun x paham..apa ke lembabnye kpala otak aku ni..mgkin sebab dh lama tinggalkan zaman poli aku..Seronok sgt bekerja..smpai feeling nk blajar bersungguh-sungguh x dtg lg..yela..kerja dpt duit,blajar kena jimat duit coz duit Mara x masuk lg..Adoi ! Bila nk jadi kaya ni.??.lambat nye..


Ada smpai ke satu tahap aku rasa mcm nk berenti je dari blajar ni..tp aku xnak kecewakan kedua ibu bapa aku..diorang dh bnyak berkorban utk aku..Kdg2 rasa sedey sgt..nak nangis walaupun aku ni lelaki..x macho le katakan..(temberang je ni )..hehe..
      
                                    Cuba bayangkan muka aku bila menangis

              Muka sedey yg dibuat-buat waktu habis main Badminton..Jadi tak?haha

Apapun doakan aku berjaya ek menempuhi dugaan Phase Test ni..seminggu je pun..pastu aku merdeka le seminggu..Cuti mid sem..hehe..Adios !




Ada 6 subjek Phase Test ni

  1. Digital Elektronik
  2. Math 3
  3. Network Analysis
  4. Fundamental English
  5. Quran dan Sains Moden
  6. Measurement and instrumentation 1
banyak nyeeeeee...

Monday, December 27, 2010

lagu aku gemari waktu skolah menengah dulu

 Post pertama daripada aku..haha..tetiba terkenang balik lagu ni..

I tried to be perfect
But nothing was worth it
I don’t believe it makes me real
I’d thought it’d be easy
But no on believes me
I meant all the things that I said

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

This place is so empty
My thoughts are so tempting
I don’t know how it got so bad
Sometimes it’s so crazy that nothing could save me
But it’s the only thing that I have

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

(On my own!)

I tried to be perfect
It just wasn’t worth it
Nothing could ever be so wrong
It’s hard to believe me
It never gets easy
I guess I knew that all along

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own


video